h1

Utmaning – Det var ett jävla tjat! ;)

2009/02/02

Fem personer (vad jag vet), Therese, Hanna, Emelie, Johanna och Citronfjärilen, har utmanat mig så nu känner jag mig hotad (jag känner mig inte hotad, jag är hotad) att verkligen göra den där förbannade utmaningen. Den går ut på att man ska gå in i mappen där man har sina bilder, sen gå in i den sjätte mappen och efter det välja den sjätte bilden. Publicera den på bloggen och skriv något om den samt utmana sex personer till.

Det var inte så lätt för mig att hitta en sjätte bild i den sjätte mappen, för jag har otroligt många mappar (organiserad..) och den sjätte bilden i den sjätte mappen var rent utav skräp. Räknade jag baklänges så blev det en bild jag inte ens får publicera här än. Men är man hotad så är man. Jag slog på min gamla dator istället och gjorde samma sak där och det blev mycket bättre! Här är min sjätte bild i den sjätte mappen samt en liten historia bakom den:

Fotad med Canon EOS 400d + Sigma 17-70mm 2.8-4.5

Bilden är tagen samma dag som jag och Magnus kom fram till den grekiska ön Hydra i augusti 2007. Det var vår första semesterresa tillsammans och även första gången jag flög (förutom till Göteborg när jag var sju). Det var hur varmt som helst men så otroligt fint överallt. Vårt hotell låg precis vid hamnen där färjorna la till, och jag som trodde det skulle vara svårt att hitta! Hotellet var inte stort alls, på Hydra finns nämligen inga stora hotell eller charter över huvud taget, det hade bara åtta rum och vårt rum vätte såklart mot hamnen. Det första vi gjorde var att köra igång airconditionen för att svalka av oss lite. Jag kunde inte hålla fingrarna borta från kameran utan fotade lite i rummet, det var då denna bild kom till.

När vi hade svalkat oss lite gick vi ut och valde en av säkert tio uteserveringar där vi drack en iskall grekisk öl, Mythos, och bara njöt. Alla var hemskt trevliga och maten smakade också gott. De resterande dagarna, vi var där fem nätter, tillbringade vi på klipporna vid badplatsen. Läste och badade och hade det bara otroligt bra. På eftermiddagarna gick vi och drack varsin milkshake, chokladsmak till mig, vanilj till Magnus, och jag lovar er att det var världens godaste milkshake. På kvällarna klättrade vi i alla trappor som fanns i den lilla staden eller vandrade bort till någon av de mindre byarna lite längre bort. Hur som helst var det en underbar vistelse och vi SKA dit igen, förhoppningsvis i sommar!

Och jag utmanar följande: Isabell, David, Oskar, Lovisa, Matilda, Christian!

Annons

13 kommentarer

 1. Roligt att du antog utmaningen till slut och lyckades visa upp en riktigt härlig bild som ger sommarkänslor!
  Alla hade nog inte samma tur! (vi nämner inget om ”fuskandet”) ;)

  //Dennis


 2. bilden är riktig fin, jag älskar ljuset! kul att du antog utmaningen ;D


 3. Och jag antog din utmaning FAST du håller på fel lag!!


 4. töntig du är som inte tar den första bilden :P


 5. vilken vacker story bakom bilden! =)


 6. Ser och lät riktigt mysigt :D Nu vill man ju utomlands!


 7. OK, men tänk på att den inte alls är klar. Och bara lite gamla bilder från 2004 ligger där. Men du är så klart välkommen in. bara att klicka på mitt namn. Hoppas det stillar nyfikenheten och kanske ger inspiration (I alla fall så småningom).


 8. usch va, här gör du till slut utmaningen och då ska du passa på att suktas lite också. jag svimmar nästan, jag vill ha sommmar N U !! :))


 9. FUSKFUSKFUSKFUSK =)
  Jag fuskade ju inte utan la upp en skräpbild.
  Jag är besviken Ankan.

  Men det var ju en snygg bild iallafall.


 10. Johanna: Blääää jag fuskade inte, jag valde bara en annan dator! ;)


 11. Cia: Åh, den där såg riktigt lovande ut. Vilken välbyggd och genomtänkt sida! :)


 12. haha skönt att någon läser iallafall. och tack! bilden är gamal men jag gillar den:)
  åhh, såg nu att jag har blivit utmanad av dig. HAHA tack!


 13. Hej!! Jag har länge letat efter en duktig fotogram som skulle kunna tänkas hjälpa mig med en grejj. Jag skulle nämligen bara vilja få en kvick genomgång i vilka egenskaper en systemkamera har, och vid vilka tillfällen man använder dessa t.ex. vilka av kamerans egenskaper är dominanta/viktigast när man ska ta en bra porträttbild, osv. *massa kramar från Frida*Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: