h1

En ganska lång text.

2010/07/13

Jag kom på att många av er kanske inte riktigt vet vem jag är och vad jag gör och sådär.

Mitt namn är Annika, men om jag hade varit pojke så hade mamma döpt mig till Olle. Olle Svenmarck. Jag föddes en januarikväll samma år som Palme mördades. Jag har ingen aning om vad det var för väder den dagen. Eller om jag var för tidig eller sen. Antagligen var jag precis i tid men fick vänta på att alla andra skulle bli klara, för så brukar det alltid bli. Punktlig är något som jag alltid är, trots att jag ofta försöker komma fashionabelt sent. Att vänta är något av det värsta jag vet. Vänta på bussen, vänta på att spaghettin ska koka klart, vänta på syskonbarn nr2 som inte verkar vilja komma ut..

Fem dagar i veckan från kl 8-17 jobbar jag som produktfotograf. Jag har inte startat eget riktigt än, det är ju så bekvämt att vara anställd på ett medelstort företag. Sakerna jag fotar kanske inte är de mest inspirerande som finns, men att få betalt för att fota och redigera bilder hela dagarna tycker jag är helt okej.
Inom en snar framtid vill och ska jag starta eget, fixa hemsida, beställa visitkort och ragga kunder. Snart. Jag har inte bråttom. Jag måste bara komma på VAD jag vill fota, men det kommer nog bli precis allt mellan himmel och jord. Förutom hästar.

Apropå djur så älskar jag allt med päls. Nakenkatter kan förstås också ha sin charm.. Jag försöker övertala min sambo att skaffa kattungar, men vi bor ju så trångt och katterna måste ha plats att springa omkring och kunna välja och vraka bland roliga gömställen. Två katter vill jag ha, så de slipper vara ensamma. Den ena ska vara svart och vit och heta Mister. Missen, misse, Mister. Mycket fyndigt!

Vår lägenhet är inte särskilt stor, men ack så välplanerad, ljus och bra. Vi bor precis vid Fridhemsplan, Kungsholmen, Stockholm, Sverige. Universum.. Det skulle vara lätt att vara mäklare och skriva en säljande text om vårt crib. ”38 ljusa kvadratmeter med balkong i söderläge mot innergård. Fem minuter till tunnelbana, buss och pendeltåg. Nära till allt!” osv. osv. osv. Vi trivs helt enkelt!

När jag säger ”vi” så menar jag alltså mig och min kära sambo Magnus. Vi träffades på en fotbollsturnering för snart fyra år sedan. Han är världens snällaste, sötaste och finaste. Han kan inte direkt laga mat, men han kompenserar genom att vara en hejare på att tvätta! Han har många andra talanger också. Han kan göra alla möjliga konstiga ljud, svälja ett helt glas och prata som Kalle Anka. Så ni förstår ju att han är ett riktigt kap!

När jag inte jobbar eller ligger hemma i soffan, pillar mig i naveln och kollar på alla tv-serier som finns så hittar ni mig ofta på Stockholms Stadion eller Hovet. Beroende på om det är fotboll- eller hockeysäsong förstås. Mitt favoritlag är Djurgårdens IF som jag följt nästintill fanatiskt sedan millennieskiftet. Hur många matcher jag varit på vill jag inte ens tänka på, men de jag missat de senaste åren kan jag räkna på mina båda händer. Inte så konstigt kanske att minst 95% av mina vänner också håller på samma lag som jag.

På fritiden fotar jag förstås också. Det är ju det min blogg handlar om! Vi har vårt fotoprojekt Theme 52, som alltid skapar samma panik och stress varje söndag. Men kul är det! När jag var yngre ritade jag hela tiden, sen kom datorerna och tog mig med storm med sitt Photoshop. Att jag älskar att skapa bilder ligger i blodet, både min mormor och morfar är nämligen konstnärer. Internationellt erkända dessutom. Hemma hos dem är det som ett museum, fullt med tavlor på alla väggar!

Jag hade tänkt att hålla den här texten ganska kort, men jag känner att jag misslyckats. Har ni läst ända hit så tackar jag er allra hjärtligast och hoppas att ni nu vet lite mer om mig, vem jag är och vad jag gillar. Undrar ni något, precis vad som helst, så är det bara att fråga. Jag älskar kommentarer, särskilt när jag får många, långa och välskrivna kommentarer. Så tveka inte, skriv en rad eller två, så jag vet om ni uppskattar det jag gör eller inte. Det blir så mycket roligare att fortsätta då.

Puss hej!

Annons

42 kommentarer

 1. jag läste allt! :D så nu vet jag massa,för jag har inte lätt för att glömma information om folk, så det lär sitta i ett tag! Jag älskar med djur med päls , hade dock inte klarat av en katt utan. haha man vill ju gosa ner ansiktet och bli sådära hårig i hela facet så att det kliar! hah (:


 2. Nu har jag också läst allt, vill precis som du ha katter men bor för tillfället i för liten lägenhet (för katter alltså, för mig är den alldeles perfekt) i Karlstad. Älskar dina bilder och många hamnar allt i min inspirationsmapp :)

  Ha en riktigt skön sommar!


 3. Thihi, det där med nakenkissar gillar jag, Min lilla Alice är så mjuk och varm och fin och alldeles kattig fast hon är naken. Och alldeles underbar att pussa på magen oh mysa med kalla vinterkvällar.
  Hoppas det blir två små söta katter till dig snart!

  Du har tagit riktigt riktigt bra bilder Annika!! (tom. bättre än det du målade när du var liten, o de var oxå bra) Blir så glad av alla fina bilder. Håller tummar för att ditt framtida företag går toppen.

  /Åsa


 4. Jag läste allt! Känner mig riktigt duktig, och nu vet jag ju en massa om dig som jag inte tänkte på kunde vara intressant att veta. Brukar ju mest titta på dina bilder liksom, men det här var ju fint det med!


 5. Alltså.. Hur grymt skrivet är inte det här då? Du säger ju att du inte gör text. Men det kan du ju göra det med! ;)


 6. Väldigt roligt att du la upp denna text! jag har ända sedan jag klickade mig in i din vackra blogg undrat vem du egentligen är… så detta uppskattas! :D


 7. Det enda jag inte redan visste var 38 kvadratmeter, får ni verkligen plats bägge två på den ytan? :O Ja och sen att konsten ligger i släkten, men nu vet jag :D


 8. Det var roligt att läsa lite mer om dig. Jag tycker att du skriver på ett så bra sätt så det spelar ingen roll hur lång texten är. Du kan skriva tusen rader utan att jag skulle tröttna på att läsa. Och dina foton är fantastiska. De inspirerar verkligen att bläddra i ditt bloggarkiv och titta på dina foton. Det var bara det jag skulle säga. En sådan person som du ska ha mycket uppskattning. Hoppas du mår bra Annika. Kramar Ninni!


 9. Jag måste säga att jag läste allt! :) Det var kul att få veta lite om kvinnan bakom bilderna, det blir ofta så i fotobloggarna att man bara går in för att kolla på bilderna. Det var roligt att få veta mer om fotografen. Fortsätt med det du gör, du är en konstnär! :)


 10. 1. Fota allt utom hästar??? Är vi verkligen släkt? Fy skäms!

  2. Alltid i tid… jag är född 3 veckor för tidigt… jag är i supertid jämt! Lite jobbigt ibland o vänta i 3 veckor på folk dock ;-)

  3. Företaget ska jag hjälpa dig med, när du är redo!

  kram


 11. Jag diggar verkligen det här med text, speciellt när det här var så välskrivet! Du har inga sådana skrivar-gener också? Nejmen det var trevligt att läsa, och plötsligt fick man reda lite mera om dig. Jag har absolut ingenting emot om det skulle finnas flera tillfällen för dig att skriva lite längre inlägg, med eller utan bilder. För om jag ska vara ärlig så imponeras jag lika mycket av väl skrivna inlägg som inlägg med snygga bilder!

  :)


 12. Jag läste halva styckena. Något fick mig att jobba mer till slutet dock.

  Hm, antar att du inte gillar min blogg då, så mycket hästar som jag fotar och publicerar bilder på :)


 13. Väldigt roligt att få veta lite mer om dig och vad du gör:) Roligt att du jobbar som produktfotograf, inte helt fel att få fota och redigera bilder på jobbet:D Inget jag nog skulle tacka nej till:P Och att du ska starta eget verkar ju ännu roligare, även om de förmodligen är lite hårdare arbete men de är väll sånt man får ta! Hur länge har du fotat förresten?;)

  Om jag inte har sagt de tidigare så vill jag bara säga att jag tycker att du är helt grym på att fota och är en stor inspirationskälla! Besöker din blogg varje dag och har kollat igenom dina fotoarkiv många gånger!:D Hoppas du fortsätter blogga länge till för de är riktigt kul att kolla in dina bilder och även läsa de du skriver om din vardag och sånt!!

  Ha de så bra, kram!


 14. Gosh va skojj att läsa lite om dig! :D Att du jobbade som produktfotograf viste jag inte. Jag vet inte vad jag trode att du gjorde heller. Men i alla fall. :D

  Älskar dina bilder och bilderna från DIF matcherna är ju bäst såklart! :D Bästa laget ju! Ha det bra med dig! Kramkram


 15. Jag försöker alltid att vara i tid, men lyckas inte alltid. Inte heller med att leverera syskonbarn till dig i tid – jag måste nog jobba mer på min övertalningsförmåga…

  Syskonbarn nr 1 säger förresten att jag är Annika när jag tar fram nya digitalkameran för att ta kort på honom :-D


 16. fint att läsa


 17. Det var inte för långt, utan precis lagom. Jag är extremt imponerad av dina bilder och tittar in på din blogg varje dag (och blir lika besviken varje gång det inte är uppdaterat sedan sist jag tittade – det ska erkännas) för att få inspiration (och lite motivation till att öva bakom kameran). Så tack för en fin blogg!


 18. Jättekul att få veta lite om dig :)
  Jag älskar dina bilder, och blir alltid så himlans inspirerad själv!
  Tackar för en rackarns mysig blogg (:


 19. Jag är också en notorisk tidpessimist. Tråkigt när alla i ens omgivning är det motsatta.


 20. Så intressant att få läsa om dig och jag tycker att du tar fantastiska bilder :)


 21. Älskar dina bilder. Kort & gott.

  Sedan kan du ju skriva också, uppebarligen ;)

  Keep up the good work! (du är bäst!)


 22. Jag läste allt också! Fast jag visste nog allt redan! Men det var mysigt att läsa.

  Puss


 23. Hallå Annika,
  Tack för att jag/vi fick titta in en en kort stund i ditt liv. Det är kul med fotografer som även delar med av sitt liv ibland alla bilder. Tyvärr är jag ganska dålig på det själv. Jag bloggade i enbart text innan och nu när jag betsämt mig för att satsa på fotografering och startade firma 1/7 i år så får fotografierna så stort fokus att jag får kilva tillbaka. Just att starta firma som du skriver om känns både coolt, stort och så härligt. Några få kunder har hittat mig via google och skickat en förfrågan om porträttfotografering och bröllop. Jag njuter till fullo av deras tillit till mig och vet att jag kommer leverera något jag iaf blir nöjd med. Blir jag nöjd, med den självkritik jag har, vet jag att jag har en god chans att lyckas. Från första stund jag såg dina bilder, vilket var i vintras tror jag, har jag varit helt övertygad att du kommer lyckas den dag du bestämmer dig för att satsa på egen firma. Jag har startat mitt vid sidan om min anställning hos Ericsson. Jag ska gå ner till 90 % vid årsskiftet, och kanske mer vartefter. Livskvalité! Tack igen för ett kul och fint inlägg :)


 24. Hej!
  Jag blev nyligen medlem på wordpress och såg nu att man måste betala för att kunna ändra sin design med hjälp av html osv. Har du gjort det?


 25. intressant! :D läste hela alltihop! jag visste inte så mycket om dig innan, du brukar ju oftast bara lägga upp typ värsta tjusiga bilderna med nån liten beskrivande text, så man fick ju inte veta så mycket innan :D men det är det jag gillar med den här bloggen, den är fin, innehåller massa fina bilder och är kortfattad lixom, inget ”chacha bloggen, idag har jag vart o shoppat” typ, det tycker jag är bra, haha! :D ha det fint!


 26. Det var verkligen intressant att läsa allt! Önskar att alla duktiga foto bloggare kunde skriva om sig själva precis som du har gjort. Din blogg är grym, jag älskar verkligen dina bilder! Ha de bäst.
  Kram


 27. hej annika. trevligt att (äntligen) få veta vem människan är bakom alla bilderna. : )
  nu tycker jag om din blogg ännu mer! ^^


 28. För vill jag bara säga att din blogg är otroligt fin. Åhh. Jag har alltid tyck om ditt ”citat” jag gör inte text, jag gör bild, men jag har ändå alltid undrat vem som ligger bakom denna fina blogg. Så tack för detta inlägget, det var uppskattat.
  Nu gillar jag din blogg ännu mer.
  Det jag egentligen tänkte komma till var att fråga hur gammal du är, men jag fick se nu att det står i länken i menyn.. Så denna kommentar får bli lite ut av en ganska meningslös kommentar… fast eftersom du sa att du gillar kommentarer så skickar jag den ändå.


 29. Tack för inlägget fina du! Varje mening va intressant att läsa och det var kul att få lära känna dig lite bättre.


 30. Hei, jeg har lest hele teksten din, og ble veldig imponert over deg og din bakgrunnshistorie:) Jeg elsker også å ta bilder, og tar så ofte jeg kan selv om jeg helt klart kunne fotat lite oftere;)

  På min egen blogg er jeg ganske anonym, og bildene mine er så og så, men jeg liker mange av dem, og håper at jeg blir bedre og bedre jo mer jeg fotar. Kanskje jeg gjør det samme som deg en dag, og skriver om hvem jeg er, og hva mine mål er en vakker dag? Men enn så lenge så trives jeg med å være anonym, men mest fordi jeg ikke helt har funnet ut hva jeg vil med bloggen min.

  Men det er helt klart et flott sted å legge ut bildene sine på;)

  Klem, og god torsdag til deg!


 31. Jag ville egentligen inte skriva det men alla andra har ju gjort det…
  Ja, jag läste hela texten. Grupptrycket du vet..

  Tycker det är så kul att jag är exakt likadan. HATAR verkligen att vänta och är i alla fall i tid 90% av tiden.

  Mmm… dem där små missarna. Jag vill också ha en. Och gäna en liten dvärgkanin också.. Så söta :)

  Annars känns det som att redan visste det mesta. Men det var mysigt att läsa och som sagt, värt varenda sekund. :)


 32. Du presenterade dig väldigt bra, underhållande & jag läste faktiskt allt :)


 33. Hej, jag gillar verkligen din blogg, grymt inspirerande bilder! Jag har precis köpt mig första systemkamera och håller på att lära mig att fotografera, har egentligen ingen aning om vad jag håller på med, men jag har alltid gillat konst i alla dess former så jag ville testa att fota lite ”på riktigt”. :)

  Jag bor också på Kungsholmen förresten, men på Stora Essingen; har du några bra tips på fina ställen att fota här på Kungsholmen kanske?
  Tack för inspirationen och jag önskar dig all lycka med karriären!

  //Linnea


 34. Du skriver så grymmars bra att det inte ens är jobbigt att läsa dina texter, haha :)
  Jag gillar din blogg ännu mer nu, när man vet lite mer om dig. Tack för att du är en stor inspirationskälla, Annika!


 35. jag älskar den där texten.
  Inte jobbig att läsa,inte för lång,inte för kort.
  Ganska perfekt med andra ord.


 36. Jag har läst din blogg i ganska precis ett år och älskar den fortfarande. Du är otroligt duktig på att redigera bilder och att fotografera + att du skulle kunna vara en modell :)

  Ditt inlägg var kul att läsa. Det var intressant att du skrev allt det där för att vi som läser ska veta mer om dig. Och jag är övertygad om att du kommer att hitta något att fotografera för ditt framtida företag.

  Ha en underbar sommar! Kolla gärna in min blogg också. Kram


 37. härlig text! din blogg är underbar och du är fruktansvärt duktig på foto! kul att få lära känna lite mer om dig!


 38. Då måste jag ju också skriva en rad!:) Satt och läste i kapp efter lite datorledigt och läste självklart hela inlägget! Eftersom jag följer din blogg och älskar dina bilder och din kreativitet så var det jätteroligt att läsa mer om vem du är!:)

  Hoppas du får en riktigt härlig roadtrip också!

  /Pia


 39. Måste säga att du är en av de få som lyckats med konsten att underhålla med både text och bild. Kan va svårt att få folk att läsa en längre text men med den gnutta humorn du lagt in så blir man lätt fängslad! Det blir roligare att läsa då helt enkelt och då tänker man inte på att texten vart lång :) Sedan tar du ju grymma bilder och ger en inspiration! Råkade egentligen bara snubbla in här, är nämligen inte så förtjust i bloggar (ofta för att dom jag läst innehåller massa onödigt, enligt mig) Men den här var riktigt härlig! Du kommer bli den första bloggen jag någonsin kommer att kolla vidare på, så känn dig hedrad, haha.. Hade fint!


 40. Hej, jag blir alltid inspirerad av att kolla din blogg. Du har sånna här speciella bilder som man kan titta på många gånger utan att tröttna! Får alltid idéer när jag kollar din blogg! Det är nåt bra, för det är inte många bloggar man blir särkillt inspirerad av. Det var också intressant att läsa lite om ditt liv, då känner man sig bekvämare när man kollar in siten igen. Ha det bra!
  Kram


 41. Du säger i headern att du inte gör text men usch vad fel du har! I din blogg drömmer jag mig bort för en stund bland dina foton. Och du, en liten rolig grej bara, när jag kollade på dina Greklandbilder lyssnade jag sammtidigt på rapartisten K’NAAN och det passade konstigt nog ihop, gav en skön feeling liksom. =)
  Ha det bra!


 42. herregud, du gav just ”röd tråd” ett ansikte. jävlar vad bra skrivet.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: