h1

Hej

2010/11/01

Det där som ingen kreativ människa vill ska hända har hänt. Jag har tappat inspirationen och framförallt suget helt. Sedan T52 tog slut har jag bara rört min kamera tre gånger. Och då räknar jag med de gånger vi städat och den var tvungen att flytta på sig.

Jag VILL fota och skapa och vara som vanligt. Jag vill dela med mig av mina bilder här, med er. Men det går inte, det tar stopp.

Jag vill leka foto. Jag vill göra lite som jag själv känner för just för stunden. Jag vill hitta nya vägar och lära mig nya saker. Jag vill att det ska vara kul. Jag vill inte att det ska vara på blodigt allvar varenda gång. Men å andra sidan kanske det bara är jag som fått för mig att det ska vara det. Jag hoppas det vänder snart.

Däremot fotar jag mycket mer vardagsbilder än jag någonsin gjort, men det är helt och hållet min iphone’s förtjänst. Att jag och telefonen är ovänner just idag behöver vi inte gå in på..

Så det jag vill dela med mig av nu (och det kanske kommer vara så här ett tag framöver, förutom att jag kanske inte måste spy ur mig tre böcker med text varje gång) är några av just de där vardagsbilderna. Ingenting märkvärdigt. Bara saker jag sett, saker jag gjort, saker jag ätit och saker jag gillar. De här fyra är tagna en helt vanlig söndag med utflykt till Haga och sedan hem igen.

Fotade och redigerade med Iphone4 + Instagram / Hipstamatic

Annons

23 kommentarer

 1. Lugn bara, lusten, kreativiteten och suget kommer tillbaka snart :D och vem säger att vardagsbilder är tråkiga? Tycker själv det är kul att se hur en helt vanlig vardag ser ut för andra.


 2. Styrkekramar från storasyster! Det är tufft att vara kreativ när man har fullt upp i vardagen, men jag hoppas att lusten kommer tillbaka! Så att du vill ta fina bilder på mina småttingar när vi kommer hem i december :-)


 3. det räcker jättebra med de bilderna!


 4. Keep it simple, it’s all good!


 5. Det enkla är det vackra många gånger med.

  Vardagsbilder gillas!


 6. Ibland behöver kropp och själ vila.Så är det bara! Kram från mamma


 7. fint o mysigt, jag gillar dem! :)


 8. Du ska få en uppgift av mig, hoppas att du accepterar den och visar upp resultatet sedan :)
  Ta din kamera, gärna med ett tele-zoom monterat. Gå ner på stan (bestäm en plats i förväg, vilken som helst). Där ska du stå i minst 40 minuter, gärna en hel timme och ENBART fota saker som är fyrkantiga. Du kan givetvis välja andra geometriska former men du måste bestämma dig innan du kommit dit och kan se dig omkring. Den här typen av uppgifter är perfekta för fotografer som tappat inspirationen. Det sätter igång en problemlösningsprocess där du verkligen måste tänka och detaljstudera din omgivning. Hoppas att du gör ett försök :)


 9. Vad säger du Ankis, ska vi börja spåna på det där roliga (du vet ;P) som vi planerade !?.. Komma igång, sätta igång.. kalla det vad du vill. :)


 10. Så blir det ibland. Och visst det suger, men det går inte att forcera fram något. Men det kommer tillbaka. Hade inte du en svacka förra hösten också? Det kanske har med hösten att göra?


 11. det är inte många som lyckas få sina vardagsbilder att se vackra ut. men du lyckas. hoppas kreativiteten kommer tillbaka snart, vet hur det är att vara utan den (är det själv nu också – sucks).


 12. Usch, det där är så himla jobbigt. =/ Men sen en dag kommer känslan helt plötsligt tillbaka av sig själv. Kan nog vara bra att göra någonting annat ett litet tag och bara låta det gå av sig självt.


 13. Åh, så kan det gå ibland och jag är helt galen i den appen (hagelstorm) heter jag där. Alltså. Det är nya grejen ;) Jag har också haft idétorka ett tag men den börjar flöda fram lite smått efter att ha använt instagram ett tag :)

  Hoppas du får inspirationen tillbaka snart!

  Kram


 14. åh scones! fina bilder med


 15. Känn ingen press iaf. Jag tycker det är sjukt kul att se dina iphone-bilder. Samtidigt som jag gillar bilderna så gillar jag att se lite av din vardag, och inte bara tema-bilder. Även om ert projekt var sjukt bra!
  Du ska vara glad att du inte går och bär på min svacka iaf. Där snackar vi stopp. Jag förstår precis hur jobbigt det känns.


 16. Vet känslan. Man har ett ton inspiration och ideer men inte motivation på något konstigt vis :/


 17. Hej!
  Vill du vara med i min fototävling?.
  Väljer på Söndag. Men kolla in min blogg för mer info.

  KRAM


 18. jag gillar lite vardgasbilder, det blir mer liv i bloggen då :)


 19. inspirationen återkommer alltid! Klart att det blir en urladdning efter ett så hårt fotoår. Jag har rört kameran en gång för att fota för nöjes skull, annars har det vart jobb.

  du får snappa upp lite inspiration på lördag när ni kommer!!!! :D


 20. Åh jag vet hur det känns. Hoppas att inspirationen kommer tillbaka snart, det gör den alltid. :)


 21. Hej.

  Det är inte det minsta konstigt att det blir ett tomrum och en tappad sug efter ett sådant projekt som ni körde. Det bästa man kan göra tror jag är att slappna av och låta det vara som det är. Sugen kommer tillbaka helt plötsligt när man inte tänker på det!

  Känner du till en fotograf och författare som heter David DuChemin? Jag tycker att hans böcker är kanon. Han skrev på sin blogg om just att tappa inspirationen bara härom dagen:

  http://www.pixelatedimage.com/blog/2010/11/blurred-vision/


 22. vardagsbilder är the shit, särskilt när de är såhär snygga.


 23. jag vet känslan! men vardagsbilder är ju också väldigt bra :DKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: