h1

A new start.

2011/02/17

Det händer grejer i mitt liv just nu. Minst sagt.

Efter att ha gått i månader och funderat på hur och när jag ska starta igång mitt egna företag på riktigt allvar så fick jag igår en riktig spark i baken. Vagnen som jag haft så svårt att få ändan ur vändes hastigt och plötsligt upp och ned. Helt oförberedd.
Igår blev jag uppsagd från mitt jobb. Mitt jobb som jag åkt till varenda dag i tre år. Jag trodde jag var safe. Jag har ju mina rutiner! Men ibland händer saker man absolut inte väntat sig. Det kom som en chock. Helt klart. Jag har fortfarande inte riktigt förstått, det känns som en skev jävla dröm och jag kanske vaknar snart.

Men sen tänker jag efter. Börjar drömma lite grann. Bra drömmar.

Jag har fått mitt livs stora chans. Jag har fått tid, lugn och ro, att bygga upp mitt företag och göra något riktigt bra utav det hela. Det här var det bästa som kunde hända mig. Det här kommer bli så jävla bra!

Nu väntar jag bara på att chocken ska lägga sig. Jag kommer sakna mina kollegor så mycket, mer än jag någonsin kunde tro. Shit, det är ju människor som jag träffat 45h/vecka i tre år. Nu vet jag inte alls när vi ses nästa gång. De var lika förvånade som jag. Jag är så tacksam över alla varma fina ord de gav mig igår när jag sa adjö. Jag luktade gott av allas kramar resten av kvällen.

Ruta ett. Frihet. Mellan två jobb. Kalla det vad man vill. Men jag har hela världen framför mig nu.

Annons

25 kommentarer

 1. När en dörr stängs, öppnas en annan. :)


 2. Det kommer nog att gå hur bra som helst för dig. Du är ju grymt duktig! Och bara det här att vända ett nederlag till något positivt vittnar om att du kommer att lyckas!
  När jag blev uppsagd så köpte jag min första digitala systemkamera för att sysselsätta mig, och nu har jag mitt alldeles egna företag! :-)

  Lycka till!


 3. oj då, plötsligt händer det. Men hoppas det går bra nu ändå! :)


 4. Ingen uppsägningstid? Det låter ändå som om du har en jäkla bra inställning. Den kombinerat med det du visar upp här på bloggen så kommer du säkert få rull på ditt företag. Lycka till!!


 5. Jag tror på dig Annika! Det kommer bli jättebra! :)


 6. det kommer absolut att gå jättebra för dig, det är jag helt helt hundra på. ibland kanske det är såna saker som behövs. efter regn kommer solsken osv. du har världens chans, kommer ta den och lyckas :) det är jag säker på.


 7. Fan vilken underbart inspirerande text!


 8. Jävla bra inställning! Du kan allt du vill.


 9. Mycket bra inställing! Detta klara du bara du vill :)


 10. kör stenhårt! tror på dig


 11. Åh! Det här kommer bli så bra!


 12. Så jäkla pepp. Kul att se att du tar det så bra och ser alla möjlighte ristället!


 13. Det här är början på något nytt. Det kommer att bli så bra det vet vi. Go for it. Kram Anki


 14. Härlig inställning! Stort lycka till!
  /Kram Pia


 15. lycka till med allt! det kommer bli asbra! :D


 16. Everything happens for a reason. Lycka till! :)


 17. Lycka till! Kommer gå galant!!!!


 18. Bra att du kan se det som något positivt! Det tror jag inte att alla hade gjort i din situation :) Hoppas att dina drömmar blir din verklighet! :)


 19. Hello Annika,

  I have been following your photographic work for the last year, although I don’t know what you did before this sad event at your last job, but you really should treasure the amazing art in you as a photographer!

  Most artists’ best work is during change times!

  all the best!

  +frank


 20. frihet! ta tillvara på den nu!


 21. vilken fin header du har!


 22. Att frilansa ÄR både underbart och asjobbigt. ”Arbetsfri” kallas det i Norge att vara mellan två jobb, det tycker jag är ganska fint. Good luck!


 23. låter fint ändå.
  lycka till!


 24. Lycka till Annika. jag har i smyg hållit tummarna att du ska starta eget, nu håller jag tummarna superhårt. Det kommer gå bra för dig, du fotar så bra att man inte kan sluta titta ibland!
  /Åsa K.


 25. Oh vilket härligt inspirerande och peppande inlägg! Jag känner inte dig men bara av att ha blivit helt hänförd av dina bilder ett par år nu, så tror jag det kommer gå superbra. :)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: