h1

Seen from the seaside

2011/05/16

En reseberättelse från vår Italien-resa i somras. Tidigare delar: 1, 2, 3, 4, 5.


Här kommer ännu mer bilder och ännu mer text från vår resa. Nu har vi gått igenom drygt halva resan, hoppas ni står ut, haha. Jag tycker det är så himla kul att ha allt nedskrivet med bilder och allt. Att få återuppleva allt. Alldeles underbart ju. Vi återupplever tom maten, häromdagen gjorde jag pannacotta och ikväll blir det pasta med hemlagad pesto. Italienskt så det förslår! :)

Vi gick ner till hamnen och tog båten till Vernazza. Det var strålande väder och kul att få se Cinque Terre från sjösidan också!

Corniglia från vattnet. Där kunde man bada, men man lär ju vara svettigare än innan efter att ha gått upp för alla de där trapporna..

I Vernazza finns en liten strand innanför hamnen, där vattnet var kristallklart och lugnt. Vi lyckades dessutom knipa bästa platserna på stranden där det inte var så mycket spring, heja! Solade och badade gjorde vi i ett par timmar innan vi gick och åt en bit.

För vi skulle ju vandra tillbaka till Corniglia och sedan hem till Manarola, men vi glömde både gå o kissa och köpa med oss vatten. Dumt! Förvisso hittade vi en bar högt uppe i ingenstans där vi kunde åtgärda problemen. Men ändå… Ni ser ju hur det tog på krafterna.. (bjuder på den bilden, haha)

Vägen till Corniglia är brant. Väldigt brant. Men också väldigt vacker!

Corniglia är den högst belägna av de fem byarna och ändå gick vägen så här högt ovanför byn! Vi klättrade och klättrade….

Ett litet hus mitt i ingenstans. Kul att bo där liksom..?

En liten kompis..

Så kom vi fram till Corniglia till slut, gick rakt igenom byn för att direkt påbörja vägen hem till Manarola.

Middag åt vi på en mysig restaurang i hem-byn. Citronmarinerad svärdfisk bland annat, det hade jag minsann aldrig ätit förut! Men bäst var såklart efterrätten, semifreddo med pistagenötter och chokladsås. Såååååå jäkla gott! Fortsättning följer med ovälkomna presenter och efterrättsbonanza!

Samtliga bilder i inlägget är fotade med Canon EOS 5d mark II + Canon EF 24-70mm 2.8L

Annons

10 kommentarer

 1. det är verkligen asvackert! cred till dig som skrivit upp namn på sakerna så att man minns. det ska jag börja med.


 2. Åh vad fina bilder! Jag vill verkligen resa dit! Kan du inte göra ett inlägg om hur ni gjorde och vilket flygbolag ni reste med osv?


 3. Meeen.. jag blir så sugen på att åka dit! Gud så härligt det verkar vara hörrudu ! :)
  Bara att föra en liten resedagbok gör mig pepp. Jag måste nog åka dit. Någon gång :)

  Något jag inte ens tänkt på förns jag såg bilden på dig ( Fin bild ;) ).. bra skor är ett måste va.. ;) om man nu ska vandra upp och ned mellan byar. :)


 4. Juste… Ja, jag har bytt skal. Tröttnade på det andra som blivit slitet. Det enda dåliga är att mitt nya redan är sönder. Bytte skal och tappade luren några dagar efter. Skalet sprack lite så det sög ju men det är snyggt.. ;)


 5. underbara bilder <3


 6. Grymt härliga bilder :) Blir SÅ RESSUGEN NU!


 7. I am Italian, and luckily for me I live in a few hours from the 5 lands … I love all 5 villages Riomaggiore … is my favorite! Beautiful photos … compliments!
  ciao


 8. älskar andra & sjättebilden, så himla vackert!


 9. Jaaa! Snart ska vi också dit, men var ska vi bo?


 10. herregud vad underbara bilder.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: