h1

Views and Pyro

2011/05/31

En reseberättelse från vår Italien-resa i somras. Tidigare delar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.


Näst sista kvällen…!

Vi promenerade en bit upp för berget för att utforska den lilla ”byn” Groppo. En smal och brant väg med vattenfall, ödlor, trollsländor och fjärilar. I själva Groppo fanns dock inte mycket att varken se eller göra så vi bumbibjörnshoppade ner igen.

Och hamnade i en vattenkrigszon i Manarola! Vi fattade ingenting så vi köpte varsin glass och gick upp och satte oss på vår trygga terrass dit inga vattenballonger nådde.

Men det var ju ganska kul att titta på. Folk var galna. En gammal gubbe stod på sin balkong och langade ner vattenballonger och hinkar fulla med vatten över intet ont anande turister. I tre timmar höll de på! Tokstollar.

På kvällen placerades det ut små påsar med ljus i längs gatorna och balkongerna pyntades med ljusslingor. Han som driver vårt hotell berättade för oss att det skulle ske en hyllning för San Lorenzo, som vi antar är ett helgon här. Jag har försökt googla det, men kanske hörde vi namnet fel..

Orkestrar spelade, präster tågade nerför hela huvudgatan bärandes på stora kors. Kortegen fortsatte bort och runt udden och efter ett tag kom de tillbaka i flera båtar.

Och på klipporna stod unga killar och brände pyro och vi trivdes riktigt bra för det luktar så gott! Sen gick vi och köpte vår tredje glass för dagen (vi åt faktiskt middag också men den var rätt ointressant), traskade upp till vårt rum och lyssnade på en orkester som spelade samba nere i byn hela natten.

Samtliga bilder i inlägget är fotade med Canon EOS 5d mark II + Canon EF 24-70mm 2.8L / Canon EF 70-200mm 4L IS

Annons

5 kommentarer

  1. kjempefine bilder! ser ut som en herlig tur!


  2. Trevliga bilder med många sköna toner.


  3. Riktigt vackra och mysiga bilder! :D


  4. Blir galet sugen på att dra till Italien efter att ha sett dina bilder i denna reseberättelse :)


  5. Så spännande!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: