h1

Spaghetti Aglio e Olio

2011/06/28

Som ni säkert vet älskar jag italiensk mat. Jag är fullkomligt galen i pasta och äter det gärna flera gånger i veckan. Det här är en av Magnus favoriträtter när vi äter ute och för ett tag sedan fick jag för mig att prova på att laga det hemma. Det finns många varianter på denna rätt och jag har läst många recept men som så många gånger förr slutade det med att jag gjorde mitt egna recept istället. Jag har provat mig fram ett par gånger nu men det här är min ultimata spaghetti aglio e olio!

Du behöver för 2 portioner:

1 pkt färsk pasta (jag älskar tagliolini, man kan såklart ta vilken lång pasta man vill)
5 st vitlöksklyftor
2 st röda chilifrukter
ca ½ dl olivolja
salt, peppar, ev. chilipulver
färsk persilja
parmesan

Gör så här:

– Sätt på pastavattnet. Stor kastrull och massa salt i vattnet!
– Skiva chilin, låt fröna vara kvar. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med ex. en kniv.
– Värm upp olivolja i en stekpanna och lägg i chili och vitlök. Fräs dem så de får lite färg. Var försiktiga så inte vitlöken bränns, det går fort och ger en väldigt stark smak som iofs vissa gillar men inte jag (en smaksak alltså, i dubbel bemärkelse).
– Koka pastan, häll av vattnet och lägg sedan över den i stekpannan.
– Salta, peppra och ha ev. i chilipulver (vi har ett från Indien som är väldigt starkt vilket vi gillar. Vanligt svenskt chilipulver är mildare, så vill ni ha lite extra styrka kan ni prova med lite cayennepeppar). Blanda ordentligt.
– Servera med massa finhackad persilja och riven parmesan!
– Om pastan känns lite torr kan man med fördel ringla över lite olivolja.

Smaklig måltid!

Annons

10 kommentarer

  1. Mums, så gott det ser ut! :D Pasta är en av mina storfavoriter också. Den går att variera i oändlighet och passar vid alla tillfällen.


  2. elsker pasta jeg også! særlig pasta carbonara. nom nom nom.


  3. Jag har tänkt på den här maträtten sen igår nu.. Ser sjukt gott ut Anks!

    Ser det framför mig med pinjenötter och feta. Mums :)


  4. Haha. På riktigt! Jag är sämst med mat. Vet inte vad som passar ihop. Du kan det där. :)

    Jupp, det ska jag också. :)


  5. mums,vad det låter gott!


  6. Well, I cannot understand the recipe (what a shame) but it looks so delish!!!!!!!!!!!!!! Yummy! Mouthwatering!

    my blog: Fruity Looks


  7. Mums vad gott det verkar. Jag importerade torkade peperoncini från Neapel när jag var där och det här verkar ju vara den perfekta maträtten för dem. Synd att min man inte tål minsta lilla hetta bara. Kan man lura i honom lite ändå kanske?



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: